Saturday, September 24, 2016

Saya Dah Kurang Makan Tapi Berat Masih tak Turun!!!

Saya Dah Kurang Makan Tapi Berat Masih tak Turun!!!


Pernah tak jadi macam ni? Keadaan ini selalu berlaku bagi mereka yang nak kurus atau nak turunkan berat badan.

Ada yang share, kami tak makan nasi. Dah stop habis tapi bila ditanya habis tu makan apa? Dia jawab makan mihun goreng atau pasta.

Masalah utama untuk turunkan berat badan bukanlah dengan mengurangkan makan semata-mata tetapi KURANGKAN KALORI yang masuk ke dalam badan kita.

Itulah sebabnya kita perlu tahu MAGIC NUMBER kita iaitu had kalori yang diperlukan badan kita untuk mencapai matlamat kita sama untuk KEKALKAN BERAT, NAIK BERAT, TURUN BERAT & untuk KEMPISKAN PERUT BUNCIT!!!

Mengapa perlu tahu MAGIC NUMBER ANDA?

Pertama, setiap orang berbeza dan kemampuan badan ANDA berbeza-beza. Itu sebab kita tengok ada setengah orang makan lagi banyak dari kita tapi badan tak naik-naik. Ada orang lain pula, makan sikit sahaja sudah naik. Itu sebab kita perlu tahu kemampuan badan kita agar kita dapat pantau dan jaga demi kesihatan dan berat badan yang ideal.

Bagaimana nak tahu MAGIC NUMBER kita? 

Salah satu cara mudah adalah dengan menggunakan Tanita Scanner untuk dapatkan bacaan Base Metabolic Rate atau BMR anda. Dengan bacaan BMR ini kita boleh kira keperluan kalori harian ANDA dan kita boleh buatkan program yang sesuai dengan matlamat ANDA. Yang terbaik adalah dengan mendapatkan bantuan seorang coach.

Sekiranya ANDA nak tahu MAGIC NUMBER boleh whatsapp 0162626741.

LIKE & SHARE FB kami di https://www.facebook.com/CaraKempiskanPerutBoroi  
sekiranya maklumat ini membantu ANDA. Tqtqtq

No comments:

Post a Comment