Sunday, June 5, 2016

InsyaAllah Tahun ini Tahun ke 7 Kami Sekeluarga Berpuasa dengan Herbalife!

Nak share ttg Herbalife dan puasa.
Alhamdulillah, kami sudah berpuasa Ramadhan dgn Herbalife selama 6 tahun kali ni tahun ke 7 kami berpuasa Ramadhan dgn Herbalife. Anak-anak kami juga mengambil nutrisi Herbalife untuk sahur & berbuka puasa atau untuk moreh.
Banyak kelebihan berpuasa dengan nutrisi seimbang Herbalife.
Yg obvious adalah bertenaga sepanjang hari hingga ke petang.
Kurang merasa lapar.
Tak perlu masak utk bersahur. Bersahur atas katil pun boleh 😄
Lebih bertenaga bila sembahyang Terawikh (berbuka dengan shake)
Turun berat badan dengan lebih berkesan)
*KELEBIHAN BERPUASA DENGAN HERBALIFE*
*1. Indeks Glisemik yang rendah*
GI atau Glycemic index adalah unit ukuran untuk betapa cepat gula dalam darah meningkat apabila kita makan sesuatu makanan. Semakin rendah GI sesuatu makanan, semakin lambat dan stabil ia membebaskan glucose yang akan membawa kepada bacaan gula dalam darah yang lebih stabil. Semakin rendah – semakin elok. Shake Herbalife memang sangat rendah GI nya!
*2. Makanan yang bersifat alkali*
13-14 jam kita berpuasa, kondisi perut adalah sangat berasid. Formula 1 Herbalife terdiri daripada bahan-bahan yang berunsur alkali iaitu dari buah-buahan dan sayur-sayuran. Jadikan shake Herbalife sebagai hidangan berbuka mahupun bersahur adalah sangat tepat untuk kembalikan perut kepada keadaan neutral. Makan makanan bergoreng – yang bersifat acid hanya akan membawa kepada perut lebih sakit. Yang ada gastrik mungkin terus akan rasa
*3. Autolisis yang sangat pantas*
Kebiasaanya autolisis (proses regenerate cell secara sendiri) mengambil masa selama 90 hari. Berbeza pada bulan puasa ni, ia hanya mengambil masa hanya 30 hari!
10 hari pertama 10%
10 hari kedua 66%
10 hari ketiga 100%
Tapi berhati-hati, proses autolisis yang elok mestilah disesuaikan dengan pengambilan nutrisi yang mencukupi. Kalau korang duk sumbat benda tak elok dalam perut, cell yang baru dalam badan pun jadi benda yang tak elok je. Sebab tu, shake Herbalife sekali lagi menjadi pilihan tepat, menjadikan proses autolisis dalam badan berada dalam keadaan optimum kerana satu hidangan shake mengandungi lebih 55 nutrisi!


Nak ikut prog berpuasa bersama nutrisi seimbang Herbalife
Komen "Saya Nak*
0162626741
0162626741
0162626741
PS - Untuk info lanjut boleh ke laman Kelab Nutrisi kami di www.facebook.com/kelabsihatkita