Saturday, September 24, 2016

Saya Dah Kurang Makan Tapi Berat Masih tak Turun!!!

Saya Dah Kurang Makan Tapi Berat Masih tak Turun!!!


Pernah tak jadi macam ni? Keadaan ini selalu berlaku bagi mereka yang nak kurus atau nak turunkan berat badan.

Ada yang share, kami tak makan nasi. Dah stop habis tapi bila ditanya habis tu makan apa? Dia jawab makan mihun goreng atau pasta.

Masalah utama untuk turunkan berat badan bukanlah dengan mengurangkan makan semata-mata tetapi KURANGKAN KALORI yang masuk ke dalam badan kita.

Itulah sebabnya kita perlu tahu MAGIC NUMBER kita iaitu had kalori yang diperlukan badan kita untuk mencapai matlamat kita sama untuk KEKALKAN BERAT, NAIK BERAT, TURUN BERAT & untuk KEMPISKAN PERUT BUNCIT!!!

Mengapa perlu tahu MAGIC NUMBER ANDA?

Pertama, setiap orang berbeza dan kemampuan badan ANDA berbeza-beza. Itu sebab kita tengok ada setengah orang makan lagi banyak dari kita tapi badan tak naik-naik. Ada orang lain pula, makan sikit sahaja sudah naik. Itu sebab kita perlu tahu kemampuan badan kita agar kita dapat pantau dan jaga demi kesihatan dan berat badan yang ideal.

Bagaimana nak tahu MAGIC NUMBER kita? 

Salah satu cara mudah adalah dengan menggunakan Tanita Scanner untuk dapatkan bacaan Base Metabolic Rate atau BMR anda. Dengan bacaan BMR ini kita boleh kira keperluan kalori harian ANDA dan kita boleh buatkan program yang sesuai dengan matlamat ANDA. Yang terbaik adalah dengan mendapatkan bantuan seorang coach.

Sekiranya ANDA nak tahu MAGIC NUMBER boleh whatsapp 0162626741.

LIKE & SHARE FB kami di https://www.facebook.com/CaraKempiskanPerutBoroi  
sekiranya maklumat ini membantu ANDA. Tqtqtq

Tuesday, September 20, 2016

Tips Untuk Memilih Dodol Melaka Terbaik!

Tips Untuk Memilih Dodol Melaka Terbaik!
Kalau nak beli dodol ada 3 perkara yang harus diambil kira untuk pastikan dodol melaka terbaik yang kita akan beli:
1. Pastikan dodol yang dibeli lembut dan tidak keras. Ini menunjukkan dodol tersebut masih lagi segar.
2. Rasa dodol tersebut mesti lemak. Ini bermakna santan yang digunakan adalah santan asli dan adunannya terbaik. InsyaAllah puas makan.
3. Pastikan dodol tersebut berbau wangi - bau dodol!!! Pernahkan anda menghidu bau Dodol Melaka Terbaik? Bau sahaja dah buat air lir meleleh :)
Semoga 3 Tips di atas membantu ANDA untuk mendapatkan dodol yang terbaik.

PS - Sekiranya Tips Ini Membantu ANDA, mohon LIKE & SHARE di https://www.facebook.com/DodolMelakaTerbaik/

CARA KEMPISKAN PERUT BUNCIT



CARA KEMPISKAN PERUT BUNCIT
Tahu kemampuan badan untuk membakar kalori. Ini boleh dilakukan dengan mengetahui bacaan BMR anda yang boleh diperolehi dengan menggunakan alat Tanita Scanner.
Bacaan BMR adalah sangat penting kerana semua orang berbeza. Dari sini kita boleh mengetahui kemampuan badan kita untuk membakar. Ini membolehkan kita membuat MEAL PLAN yang sesuai dengan matlamat kita samada untuk naikkan berat badan, kekalkan berat badan atau turunkan berat badan dan kempiskan perut buncit!
Ingat semua yang kita makan & minum ada kalori! Kalori hanya boleh dibakar melalui aktiviti dan pergerakan badan.


Pastikan ANDA tahu Magic Number ANDA hari ini. Apabila ANDA tahu Magic Number, sangat mudah untuk capai matlamat ANDA.
Buat temujanji untuk buat imbasan dengan Tanita Scanner dengan whatsapp 0162626741.
PS - If you like this information please LIKE & SHARE at https://www.facebook.com/CaraKempiskanPerutBoroi/