Wednesday, June 27, 2018

Work Hard On Yourself!

By Jim Rohn - America's NO.1 Biz Philosopher....

The Major KEY to Your Best Future Is YOU...


Of all the things that can affect your future, PERSONAL GROWTH is most important. In other words, the major key to your better future is YOU. Now, there are many things that will help your future, personally and professionally.

If you belong to a strong, dynamic, progressive company with good leadership, that would help. If the company has good products and services you are proud of, that also helps. If there is a good training program that, too, would help.
We could go on with the list, but remember this: The things I have listed, and many more - all put together - play only a minor role in your best future.

BECAUSE the major key to a better future is YOU.LOCK YOUR MIND ON THIS.

When asked, "How do you develop an above-average income?" my friend responds, "Simple.BECOME AN ABOVE-AVERAGE PERSON."

Work on you.
"Develop an above-average handshake. A lot of people want to be successful, and they don't even work on their handshake. As easy as that would be to start, they let it slide. They don't understand," he says. "Develop an above-average smile. Develop an above-average excitement. Develop an above-average dedication. Develop an above-average interest in other people. To have more, become more."

WORK HARDER ON YOURSELF than you do on your job.
Strangely enough, with two different people in the same company, one might earn RM100 or even RM1000 more a month. What could possibly be the difference? If the products were the same, if the training was the same, if they both have the same literature, the same tools, the same teacher, the same compensation plan, if they both attended the same meetings...why would one person earn more? Remember the difference is PERSONAL - INSIDE, not outside.

Someone once said,"The magic is not in the products. The magic is not in the literature.The magic is not in the film...The magic that makes things better is INSIDE OF YOU, and PERSONAL GROWTH MAKES THIS MAGIC WORK FOR YOU."...

Self-Improvement/Personal Development Can Change Your Life...
Have A Winning Mindset....

Want to upgrade & develop yourself come to our meet up, register for free at https://eu4umeetup.eventbrite.com/

Tuesday, June 26, 2018

29 ways to get leads for your business

Wow, just listen to a great audio program by Ray Higdon. He shared 29 fantastic tips on how you can get leads or prospects for your business. You will never run out of people to approach!

Check it out below:

29 ways to get leads
1.    Networking event – do not pitch anything. Get their business card and follow up the next day
2.    Craigslist – do little adverts active & passive
3.    Facebook friends – reach out to them
4.    Facebook group – Jim Rohn, Anthony Robbins and etc
5.    Business cards on boards – starbucks, car wash
6.    Warm market – powerful
7.    Warm market referrals – hey listen, I’m doing a side project but I know it’s not for you but I’m looking for some ….
8.    Your city freelancers
9.    Your city name financial planners
10. Your city name real estate agents
11. Meetup.com
12. Linkedin
13. Twitter – look who is marketing in your area
14. Youtube
15. Mosque events – community, go there to connect and build relationship
16. Toll booth marketing – CD
17. Drop cards – go to book stores and put in applicable books like marketing
18. Realtors sign – hey call and ask, are you open to making money besides real estate
19. Grocery store
20. Bandis sign
21. Cloth advertising – something you wear, be prepared to ask a serious question
22. Car windows or car magnet
23. Anything you send from the house – put your business card
24. Charity events – people who like to help people. Network marketing is for givers
25. Trade show booths – go around & get their business information & call them tomorrow
26. Go to doctor’s office
27. Car salesman – hey, are you interested in making money on the sides
28. Restaurant owners – great people who normally have very high influence in the community
29. Parent sporting event – most parents wish they spend time with their kids

Question is, do you know how to communicate?


Rahsia Turunkan Berat Badan Sambil Kempiskan Perut Buncit

Rahsia Turunkan Berat Badan Sambil Kempiskan Perut Buncit

Dulu masa saya mula-mula nak turunkan berat badan saya cuma tahu saya perlu bersenam. Itu sahaja yang saya tahu. Jadi apabila saya rasa berat badan saya dah bertambah, perut makin buncit dan makin ramai orang yang tegur saya dengan kata-kata, 'Wow! Sihat nampak!" saya pun mula mengambil tindakan.

Saya pun mulalah nak bersenam dan bagi saya yang paling mudah adalah dengan jogging. So setiap kali ada peluang dan bila ada semangat serta mood saya akan jogging. Saya akan cuba pusing 1 atau 2 round di sekitar kawasan taman perumahan saya. Peluh memang peluh dan saya rasa sihat dan seronok. Yang paling bestnya saya jogging sebelah pagi sebelum breakfast jadi selepas jogging saya terus menghala ke gerai atau restoran mamak. Apa lagi order nasi lemak dan roti canai untuk bawa balik rumah makan dengan isteri dan anak-anak :) Masalah selepas jogging ini, selera memang besar habis semua boleh makan. Inilah yang saya buat untuk cuba turunkan berat badan. Kesannya memang takde hasil!

Syukur alhamdulillah, saya kena serangan jantung yang menyebabkan saya tersentak dan saya mula belajar tentang kesihatan. Rupa-rupanya nak turunkan berat badan ini bukan hanya dengan bersenama sahaja. Pendek kata kalau kita kuat bersenam tapi pada masa yang sama kuat makan mungkin kita tak gemuk tapi besar kemungkinan kita ada masalah kesihatan yang lain. Selain itu saya lihat kawan-kwan di sekeliling saya meninggal dunia pada usia yang muda. Bukan semua berbadan besar, malah ada yang kurus dan nampak sihat. Yelah memang ajal mereka tetapi antara asbabnya adalah penyakit seperti serangan jantung, kencing manis dan darah tinggi.

Saya bersyukur sangat kerana diketemukan dengan Coach saya yang banyak membimbing saya iaitu pasangan suami isteri Cikgu Razak dan Cikgu Norlela. Banyak benda yang saya belajar khususnya tentang kesihatan dan amalan gaya hidup sihat.

Sebenarnya nak sihat ini bermula dengan diri kita sendiri. Sama juga kalau nak tutunkan berat badan atau nak kempiskan perut buncit mesti bermula dengan kita sendiri yang mahu. Takde siapa boleh paksa atau pujuk atau suruh dan mustahil kita boleh buat disebabkan oleh orang lain. Kita mesti buat keputusan. Rahsia turunkan berat badan sambil kempiskan perut buncit ini adalah mudah. Pertama sekali ANDA BUAT KEPUTUSAN - ANDA MAHU TURUNKAN BERAT BADAN, ANDA MAHU KEMPISKAN PERUT BUNCIT, ANDA MAHU SIHAT!

Setelah buat keputusan, caranya akan datang kepada ANDA. Bak kata pepatah Inggeris, when the student is ready, the teacher will appear.

Contohnya seperti testimoni berikut:




Testimoni dari Puan Norhaliza, salah seorang coachee dalam program coaching bersama mentor kami Dr Bustari.

Gaya hidup yang sibuk dengan perniagaan hasil laut menyebabkan beliau tak ada masa nak jaga pemakanan. Risau dengan saiz badan yang makin membesar dan banyak baju tak boleh muat lagi. Kesedaran nak kurus ada tapi tak tahu ilmu yang betul dan tak ada orang yang guide.

Bila mula program coaching, dengan ilmu yang ada beliau lebih faham tentang pemakanan yang sihat. Pemantauan dari coach banyak membantu beliau untuk terus konsisten ikut meal plan yang disediakan dalam program. Group support juga banyak memberi motivasi dan inspirasi ketika hadapi cabaran dalam proses nak turun berat.

Perubahan yang ketara pada bulan pertama menyebabkan beliau lebih yakin dan bersemangat untuk capai target berat ideal.

Sekarang beliau dah berjaya kurangkan 28kg. Suami happy tengok perubahan beliau yang makin langsing dan sihat hingga ada orang kata beliau adalah adik kepada suaminya.

Tahniah kepada Puan Norliza. Kejayaan beliau telah menjadi inspirasi kepada orang lain.

Anda bila lagi?
Nak turun berat dengan guide dari coach dan support group,

Boleh PM atau WhatsApp 01156659545

Atau klik

http://kelabsihatkita.wasap.my/

Tqtqtq
*Coach Amirul & Elin*
*Kelab Sihat Kita*